ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUMPPAMARATON💙

28.11.2023

6.12.2023 Klo 9-15 Kajaanin Ammattikorkeakoululla (Ketunpolku 4) Taito 2 rakennus.❄️

Ohjelmassa mind&body -sessioita, askellusta, lihaskunyoa ja sisäpyöräilyä. Tuntien ohjaajina toimivat 1. vuoden liikunnanohjaajaopiskelijat.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan liikkumaan yhdelle tai useammalle tunnille!💙

 ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUMPPA MARATON 6.12.2023
9.00-9.45 Aamuherättely 
Aamuherättely - Aloitetaan päivä yhdessä lempeästi venytellen. Tehdään koko kehoa avaavia sekä liikkuvuutta lisääviä harjoituksia. Tämän kokonaisuuden avulla keho ja mieli kiittävät sinua siitä, että annoit sille aikaa tämän harjoituksen ajaksi. Sopii kaikille kehonhuoltoa ja venyttelyä kaipaaville.  


9.45-10.30 Aamun askellus 
Tule mukaan hauskalle ja sykettä nostattavalle askellustunnille.  Tunnin aikana luodaan kaksi koreografiaa, jotka tunnin myötä etenevät kevyemmästä raskaampaan. Tunti aloitetaan reippaasti etenevällä askelluksella mukaansatempaavan musiikin tahtiin. Tunnin edetessä lisäämme mukaan myös step-laudat tuomaan haastavuutta. Tunti sopii kaikentasoisille askeltajille.  


10.30-11.15 Build’n burn 
Sisäpyöräilytunti koostuu monipuolisesta yhdistelmästä voima- ja kestävyysintervalleja, jotka tehostavat rasvanpolttoa ja parantavat kestävyyttä. Tunnilla vastusta lisäämällä tai vähentämällä ja polkimien pyöritysnopeutta vaihtelemalla kontrolloidaan harjoitteen rasittavuutta. 


11.15-12.00 Mieli & Keho luonnossa 
Mieli ja keho luonnossa on kehonhuoltotunti, jossa keskitytään kehoa ja mieltä yhdistävään ja rauhoittavaan liikkeeseen. Tunnilla keskitytään rentoutumiseen ja kehoa huoltaviin liikkeisiin, joissa hyödynnetään mielen, hengityksen ja läsnäolon tuntemuksia. Kyseisellä tunnilla teemana on kaunis Suomen luonto ja erilaiset luontoäänet, jotka näkyvät ja kuuluvat tunnin aikana. Tunti sopii kaikille ja tunnin jälkeen voit tuntea olosi rentoutuneeksi ja rauhalliseksi. 


12.00-12.45 Kokokehon kuntopiiri 
Tehokas ja monipuolinen kokovartalon Circuit treeni kehonpainolla. Tunnilla vahvistetaan lihasvoimaa hyödyntäen eri lihasryhmiä.


12.45-13.30 Lihaskuntojumppa
Kestävyyttä ja lihaskuntoa kehittävä tehokas jumppa. Tunti sisältää monipuolista askellusjumppaa, tehokkaan lihaskunto-osuuden ja loppuverryttelyn. Harjoitteita voidaan tehostaa välineillä, esimerkiksi kepeillä, kuminauhoilla tai käsipainoilla.


13:30-14:15 Sisäpyöräily Suomen ympäri
Tule sisäpyöräilemään suomalaisen musiikin tahtiin! Tunnilla pääset pyöräilemään Suomen ympäri, kokien tuntureiden hapottavat nousut ja palauttavat laskut sekä Suomen lakeudet. 
Tunti aloitetaan lämmittelyllä lakeuksilla, jonka jälkeen siirrymme pyöräilemään pohjoisiin maisemiin tuntureiden rinteille. Lopuksi palauttelemme pohjoisen tuntureilta takaisin etelän lakeuksille. Tunti sopii kaiken kuntoisille, sillä vastusta vois säätää itselleen sopivaksi. Muista ottaa hikipyyhe ja vesipullo mukaan tunnille, koska tulet niitä tarvitsemaan. 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
14:15-15:00 Venyttely
Iltapäivän rentouttava venyttely. Matalan kynnyksen venyttelytuokio. Aloitetaan pasiivisilla ja dynaamisilla venytyksillä, joiden jälkeen siirrytään staattisiin venytyksiin. Tunnilla monipuolisia liikkeitä ja käydään  koko kehon lihakset läpi.